Στέφανος Πετρίδης “ΑΜΑΖΟΝ” – 19/03/1998 – 11/04/1998

Στέφανος Πετρίδης
«ΑΜΑΖΟΝ»
19 Μαρτίου – 11 Απριλίου 1998

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Στέφανου Πετρίδη.

Το θέμα της έκθεσης είναι το «ΑΜΑΖΟΝ» ένα επιβατικό πλοίο που πλέει κάπου ανάμεσα σε πελάγη νοσταλγίας, συμβολικής και αληθινής πραγματικότητας. Μικρές αποσπασματικές σκηνές της καθημερινότητας μας ξεναγούν στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, συνδέοντάς τους με μια μικρή ιστορία που εξελίσσεται ανάμεσα σε κάποιους από τους επιβάτες του. Μια ιστορία που σαν αφηγητής της έχει μόνο τα χέρια των ηρώων της.
Η ανάγλυφη πλαστικότητα, ο συνδυασμός σχεδίου και ζωγραφικής με τα έντονα παιχνίδια φωτός και σκιάς, μεταφέρουν το θεατή στο κέντρο της ιστορίας τον καταστούν ακόμη και ήρωά της σαν και τα χέρια θα μπορούσαν να είναι τα δικά του.
Σαν σ’ ένα μικρό εξπρεσιονιστικό φιλμ που μας κάνει κρυφά να θέλουμε να ερωτευτούμε, να εγκαταλείψουμε τα κεκτημένα για λίγο, να ζήσουμε πάλι το πάθος, ξέροντας ότι τίποτε δεν είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.
Η αφύπνιση κρυφών ωραίων αναμνήσεων προκαλεί πάντα μειδίαμα.

Ο Στέφανος Πετρίδης έζησε μέχρι το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Βερολίνο μέχρι το 1993. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πάρο.
Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικής.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στο εξωτερικό καθώς επίσης στην κρατική συλλογή της πόλης του Βερολίνου της Deutche Bank, και της Lichtwer International.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Απριλίου 1998.