Βασιλική Τσεκούρα – 25/10/1982 – 20/12/1982

Βασιλική Τσεκούρα
25 Οκτωβρίου – 20 Δεκεμβρίου 1982

< Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την τελευταία δουλειά της Βασιλικής Τσεκούρα.
Η Β. Τσεκούρα παρουσιάζει σχέδια με σινική, σχέδια καθώς και μια κατασκευή. Πρόκειται για ρυθμικές εντάσεις σημειολογικών αναφορών που κινούνται στην επιφάνεια με παλμικές αναπτύξεις. Ενώ στις κατασκευές της, οι έννοιες των σημείων αποκτούν μια επί πλέον διάσταση σαν αναπτυσσόμενες προβολές στο χώρο.
«Μ’ ενδιαφέρει βασική η αντίθεση του μαύρου και του άσπρου», μας λέει η Β. Τσεκούρα. «Βρίσκω πως η αντιπαράθεσή τους παρουσιάζει τη μεγαλύτερη χρωματική και τονική αντίθεση. Βέβαια τόσο στα σχέδια όσο και στα λάδια χρησιμοποιώ επίσης και χρώμα, αλλά μόνο για να δημιουργήσω μια διαφοροποίηση. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι χρωματικές αντιθέσεις αλλά η ένταση, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις φόρμες και στις γραμμές».

Η Βασιλική Τσεκούρα αποφοίτησε από τη ΑΣΚΤ και έφυγε στο Παρίσι με υποτροφία. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Παρίσι. Επίσης στο Σαλόνι του Μάη το 1978, το 1979 και το 1980. Στο Σαλόνι Νέων το 1981 και ατομική τον ίδιο χρόνο και το 1982 στη Μπελβίλ προσκεκλημένη του εκεί Πολιτιστικού Κέντρου.