Γιώργος Γυπαράκης – 22/04/1999 – 22/05/1999

Γιώργος Γυπαράκης
Το λαστιχένιο γοβάκι
22 Απριλίου- 22 Μαίου 1999

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την δεύτερη ατομική έκθεση του γλύπτη Γιώργου Γυπαράκη.

Η καινούργια δουλειά του Γιώργου Γυπαράκη έχει αφετηρία της μια ερωτική ιστορία που έχει επινοήσει ο ίδιος, μια υβριδική παραλλαγή των παραμυθιών της Σταχτοπούτας και της Χιονάτης.
Τα προσωπικά αντικείμενα των ηρώων, φτιαγμένα από φωσφορίζουσα σιλικόνη, αιωρούνται σε ένα ονειρικό σκοτάδι, συνδιαλέγονται και παίρνουν ζωή το ένα από το άλλο.
Με τη χρήση απλώς μηχανισμών πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις και παράγουν χαρακτηριστικούς ήχους που συνθέτουν μια απόλυτα μετρημένη σύνθεση, μια αινιγματική υπόκρουση που σε συνεπαίρνει στη διαρκή επανάληψη της.
Το χαρακτηριστικό που διαπερνάει τα νέα έργα του Γυπαράκη είναι η εμμονή του ότι μπορείς να αναγνωρίσεις το ολόκληρο μέσα από τα μισά που το αποτελούν και αντίστροφα. Ότι το κάθε τι στο περιβάλλον αλλά και στις ιδέες, γίνεται δέκτης του άλλου του μισού για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει.