Γιάννης Λασηθιωτάκης- Ζωγραφική – 12/01/1989 – 07/02/1989

Ζωγραφική
Γιάννης Λασηθιωτάκης
12 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου 1989

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ η αίθουσα τέχνης Μέδουσα θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά του Γιάννη Λασηθιωτάκη.

Από την προηγούμενη ενότητα των έργων του Γ. Λασηθιωτάκη επισημάνθηκε ένας ουσιαστικός προβληματισμός γύρω από εικαστική αναζήτηση της μορφής ως μέσου διαμαρτυρίας σε μια εποχή αλλοτριωμένη από τους ρυθμούς και τις μεθοδεύσεις του καταναλωτισμού καθώς και εικονοπαραγωγής.
Στην τωρινή του ενότητα έχει αναβαθμίσει και έχει εμπλουτίσει εκείνες τις αναζητήσεις του με νέα στοιχεία και νέο τρόπο αντίληψης.

Στο κείμενο του καταλόγου της έκθεσής του, η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: “ Η επιθετικότητα και η βιαιότητα της κίνησης, έχει γίνει δραστικότητα πιο εσωτερικευμένη και περισσότερο υποβλητική. Τα νεοεξπρεσιονιστικά μορφώματα της παλιότερης αλλοτριωμένης φιγούρας, έρχονται τώρα σαν εκτοπλασματικές χρωματιστές σκιές, να ρίξουν ένα καθηλωτικό απόκοσμο φως, ενεργοποιώντας το νέο αυτό στερέωμα, το γεμάτο από γαλαξίες δράσεων, αμφισβητήσεων, επανατοποθετήσεων και αναθεωρήσεων της λειτουργίας της ίδιας πια της εικαστικής γραφής”.