Λεωνίδας Τσιριγκούλης -03/12/1984 – 12/01/1985

Υπολείματα – Λεωνίδας Τσιριγκούλης
Μουσικά Μοντέλα – Θωμάς Σλιώμης
3 Δεκεμβρίου 1984 – 12 Ιανουαρίου 1985

Ο ζωγράφος Λεωνίδας Τσιριγκούλης παρουσιάζει τη δουλειά του Υπολείματα μαζί με τα Μουσικά Μοντέλα του Θωμά Σλιώνη στην γκαλερί Μέδουσα.
Απορρυπαντικά – Πολύχρωμα απόβλητα και μαύρα κύματα, γεμάτο λίπος, και μαυριδερά στρώματα, αυτή η βαθιά τάση του σύγχρονου πολιτισμού.

«Στο να φοβάται το φυσιολογικό και να επιθυμεί το τεχνικό»
Υπολείματα του Λεωνίδα Τσιριγκούλη που σαν τέχνη ή αντιτέχνη παραμένει ακαθόριστη, γιατί συνεχώς εξελίσσεται μέσα στην κοινωνική και εικαστική επίθεσή της.
Τα μοντέλα για πιάνο του Θωμά Σλιώμη – με ολική χρήση του οργάνου και όχι μόνο του Κλαβιέ – είναι μουσικού πυρήνες “ανοικτοί” στην εξέλιξη στην επανάληψη, ή στην μείξη τους. Δεν ακολουθούν τα σειραϊκά ή αρμονικά πρότυπα και τους παραδοσιακούς νόμους της ανάπτυξης.
Μερικά πρώτα στοιχεία των σημερινών Μοντέλων υπήρχαν στο ηχογραφημένο υλικό για το δίσκο “ Φωνόραμα” (Θ. Σλιώμη – Ν. Λαζρό) αλλά και στις περυσινές συναυλίες του Θ. Σλιώμη με τον Ν. Λαζρό και τον βιολονίστα Μπρούνο Ζιράρ.
Απέναντι στα σχήματα του Λ. Τσιριγκούλη τα Μοντέλα για πιάνο δεν σκοπεύουν σε κανενός είδους ερμηνεία.
Υπάρχουν παράλληλα με ανοιχτό το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, της ελεύθερης μορφής, σαν εμπειρίες ή πράξεις απέναντι στο θέαμα πολλαπλών Μέσων δηλαδή του Κόσμου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 1985