ΛΗΘΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗ , 06/03/2008 – 03/052008

Την Πέμπτη, στις 6 Μαρτίου, 2008, στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά της Βούλας Μασούρα.

Αν στην παρουσίαση των έργων του 2003 το παρόν, σημαδεμένο από μνήμες, πάλευε να αντισταθεί στην βιαιότητα της φθοράς, με αρωγό την καλλιτέχνιδα, ως προς τις διαδικασίες κατάλυσης του χρόνου, το 2007, η Βούλα Μασούρα επανέρχεται ζητώντας την αναίρεση της λήθης.

Επανέρχεται «για να προκαλέσει το χρόνο στα τελευταία του όρια, στον τερματικό του ορίζοντα, όπου σύμμαχος με την εντροπία, φανερώνεται σαν απώλεια, χάσιμο, απουσία». Η λήθη θα αναιρεθεί ή όχι εάν, αρνούμενοι τους θορύβους του κόσμου και της εικονολατρίας, αφεθούμε στην δημιουργική εσωτερικότητα της Βούλας Μασούρα, στην γοητευτική της ποιητική πίστη και στην ευλάβεια με την οποία τα έργα της περισώζουν ότι συνέτριψαν η Ιστορία και οι ιστορίες και επέτρεψαν να συσσωρευτούν μέσα μας φέρνοντας το σκότος.

Tα θραύσματα, στα έργα, με πρωτότυπη και συγκινητική συγχρονικότητα επιχειρούν την αναχαίτιση της εξάπλωσης του σκότους. Η έλευση του φωτός εξακολουθεί να είναι η ελπιδοφόρος συνάρτηση χρόνου και ονειρικότητας των .

Επίσης, τον Ιούνιο του 2008, στην Πινακοθήκη της Ρόδου, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, η Βούλα Μασούρα θα παρουσιάσει μία αναδρομή του έργου της, 1985-2005, σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα .

Διάρκεια Έκθεσης : 6 Μαρτίου – 3 Μαΐου 2008