Μαρτίνος Γαβαθάς – 26.02/1986 – 30/03/1986

Μαρτίνος Γαβαθάς
Χαρακτικά – κολάζ – Ένας ζωγραφικός διάλογος
26 Φεβρουαρίου – 30 Μαρτίου 1986

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα, η έκθεση του Μαρτίνου Γαβαθά με τίτλο “ Χαρακτικά – κολάζ – Ένας ζωγραφικός διάλογος”.

Ο Μαρτίνος Γαβαθάς γεννήθηκε στην Εύβοια, τελείωσε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έχει παρουσιάσει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Για την δουλειά του Μαρτίνου Γαβαθά, η ιστορικός τέχνης Ευριδίκη Trichon-Μισλανή γράφει στον κατάλογο της έκθεσης:

“Οι καινούργιες αυτές εικόνες του Γαβαθά θα έλεγες πως φτιάχτηκαν για τη χαρά του ματιού: ελεύθερες, ανάλαφρες, χάρη στο υλικό και στην δομή τους είναι μια πρόκληση για το άκαμπτο φιξαρισμένο έργο… Η ευκαμψία η εφευρετικότητα, η αλεγρία αυτής της εικόνας, φέρνει κάτι σαν ανακούφιση, μια πνοή από φρεσκάδα μέσα σε ένα χώρο που βομβαρδίζεται από άλλες κακόηχες και γεμάτες βαρύ νόημα. Είναι ένα παιχνίδι παιδικό κάποιου που κατέχει βαθειά τους νόμους της ζωγραφικής και της αισθητικής και που μεταχειρίζεται γνώσεις και δεξιοτεχνία για να μας παρουσιάσει όχι μόνο μια πρωτότυπη πηγή απόλαυσης αλλά και μια εικόνα χωρίς τέλος, ανεξάντλητη σαν εκείνα τα μαγικά χαλιά της ανατολής που βοηθούν την προσευχή και την ενόραση”.

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 1986.