“Ο φωτογράφος των γυναικών”, 18/10/2007 – 17/11/2007

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την νέα δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη. Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια του 14ου Μήνα Φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στον οποίο για δεύτερη φορά παίρνει μέρος η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στη Μέδουσα ο Μίλτος Μιχαηλίδης σκιαγραφεί το πορτραίτο του V., του φωτογράφου των γυναικών, και της ετερόκλητης παρέας του .Ένα παράξενο κουαρτέτο που γνώρισε μάλλον σε κάποιο παρελθόντα χρόνο στο Μιλάνο.
Ξεδιπλώνοντας λοιπόν στους τοίχους της γκαλερί ένα είδος εικαστικού ημερολογίου εκείνης της εποχής ξαναθυμάται και ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία να τιμήσει ένα άλλο καλλιτέχνη.Τον V. το φωτογράφο των γυναικών μέντορα και φίλο. Από αυτόν έμαθε ότι σημασία στην τέχνη έχει η διαδικασία και ότι με την επανάληψη πετυχαίνει κανείς την τελειότητα.
Το όλο εγχείρημα αποτελεί ένα εικαστικό παιχνίδι μνήμης που ξεκινάει έχοντας σαν βασική αρχή ότι η ίδια η μνήμη είναι ερμηνεία όχι δεδομένο και επομένως μπορεί να αλλοιωθεί.
Ο Μίλτος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.Σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti di Brera (Μιλάνο). Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις στο Μιλάνο και έχει συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Premio Internazionale di Video Arte στα πλαίσια
της Bienalle Adriatica di Arti Nuove( San Benedetto del Tronto) στην Ιταλία το 2006.

Η έκθεση με τίτλο «Ό φωτογράφος των γυναικών» στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης : 18 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου 2007