“Τα Καλύτερα 2015 – 2016” – 09/06/2016 -30/10/2016

“Τα Καλύτερα 2015 – 2016”
Μαρία Βλαντή, Ελένη Ζούνη, Γιώργος Ρόρρης,Ελένη Φιλιπποπούλου
9 Ιουνίου – 30 Οκτωβρίου 2016

 
 

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την έκθεση «Τα Καλύτερα 2015 – 2016 ”. Πρόκειται για μια επιλογή των καλύτερων έργων που εκτέθηκαν την περίοδο αυτή .
 
“ Με τον τίτλο “ΠΡΑΞΙΣ ΙΙ” η Μαρία Βλαντή παρουσιάζει μια μεγάλων διαστάσεων γλυπτική κατασκευή. Οι κυβόσχημες και κυλινδρικές φόρμες που την συνθέτουν παραπέμπουν έντονα σε εγκαταλειμμένα αρχιτεκτονικά μέλη. Με την ελεύθερη σύνθεση αυτών των όγκων, και με ένα είδος «ασύμμετρης συμμετρίας», παρουσιάζεται ένα έργο στιβαρό, με καθαρά σύγχρονη άποψη.
 
Μεταξύ των θεματικών και λειτουργιών που εξετάζει η Ελένη Ζούνη στη ζωγραφική της είναι: οι μορφοποιήσεις που παράγει το χέρι μέσα από αυτοματικές και επαναληπτικές κινήσεις, η σημασία του ρυθμού και της επιβράδυνσης κατά τη σχεδιαστική διαδικασία, η σοφή συμμετρία της σύνθεσης, αλλά και η δυναμική συμμετρία που συναντάμε στη μορφολογία φυτών, κρυστάλλων, πετρωμάτων, οργανισμών και κυττάρων.
 
Ο Γιώργος Ρόρρης αντλεί τα θέματά του από τον καθημερινό του περίγυρο, επιλέγοντας την περίκλειστη οικειότητα του εργαστηρίου του ως περιβάλλοντα χώρο για το εκάστοτε μοντέλο του. Στην πορεία του έργου του, αναζητεί με επιμονή τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της κάθε μορφής,
Αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας ποιητικής εικόνας απελευθερωμένης από το βάρος της κοινότοπης πραγματικότητας.
 
Η Ελένη Φιλιπποπούλου παρουσιάζει έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων με τέμπερα σε χειροποίητο χαρτί. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από αφαιρετικότητα και εκφραστικότητα,
Τα τοπία που απεικονίζει είναι συνδυασμός μνήμης και φαντασίας με έντονα χρώματα και χειρονομία. Μας αφήνει να περιπλανηθούμε σε κόσμους γνωστούς και άγνωστους συγχρόνως.
 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00–14:00 &19:00–21:00 Τετάρτη – Σάββατο 11:00–15:00
 
Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης θα παραμένει κλειστή τα Σάββατα του Ιουνίου και του Ιουλίου καθώς και όλο τον Αύγουστο.