“Με τον τρόπο της” 26/04/2012 – 02/06/2012

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την 8η ατομική έκθεση της Λίνας Μπέμπη με τίτλο ‘‘Με τον τρόπο της’’.

Το κύριο μέρος της έκθεσης αποτελείται από 300 περίπου σχέδια με μολύβι σε χαρτί Α4 και βασίζεται στα τετράδια εργασίας που κρατάει ανελλειπώς η Λίνα Μπέμπη εδώ και πολλά χρόνια. Η θεματολογία είναι πλατιά: επαναλαμβανόμενα μοτίβα, προσωπικές εμμονές, εμβληματικές εικόνες από την επικαιρότητα και αναφορές στην ιστορία της τέχνης. Το ετερόκλητο οπτικό υλικό μετατρέπεται σε σιλουέτες και, σαν θίασος σκιών, ξεδιπλώνει σε χρονολογική παράταξη μία προσωπική συμβολική αφήγηση. Η Λίνα Μπέμπη απομακρυνόμενη από την ημερολογιακή καταγραφή εσωτερικών διεργασιών, ανοίγει τα χαρτιά της και αναλαμβάνει ρόλο παρατηρητή, σχολιάζοντας με πικρό χιούμορ ατομικές και συλλογικές αγωνίες.
Παράλληλα, εκθέτει και έργα μεγάλων διαστάσεων σαν συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς της: σχέδια με γραφίτη πάνω σε συνθετικό ριζόχαρτο και δαντέλες φτιαγμένες με την τεχνική της χαρτοκοπτικής. Στα έργα αυτά ο συνδυασμός της διαφάνειας με την εναλλαγή των φωτοσκίασεων και το παιχνίδι κενού/γεμάτου, δημιουργούν εικόνες λεπταίσθητης αμφισημίας.
΄
Διάρκεια έκθεσης : 26 Απριλίου – 2 Ιουνίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 16:00