Λίνα Μπέμπη – “both sides now” – 10.06.2011 – 08.06.2012

Λίνα Μπέμπη
“both sides now”
10 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Φώτης Μέλλιος, δημιούργησε στο λιμανάκι του Αη Δημήτρη-Μπουκαδούρα στην Νάουσα Πάρου, ένα café το οποίο λειτουργεί παράλληλα και σαν χώρος τέχνης.

Για όγδοη συνεχή χρονιά συνεργάζεται με την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης. Μετά την προηγούμενες επιτυχημένες εκθέσεις των Λίνα Μπέμπη, Μαριγώ Κάσση, Βούλας Μασούρα, Νάκη Ταστσιόγλου, Anton, Μαρίας Γρηγοριάδη, Μίλτου Μιχαηλίδη, Παναγιώτη Λιναρδάκη και Στέργιου Στάμου την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη (Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης) και ο Φώτης Μέλλιος (Fotis art café) θα παρουσιάσουν για δεύτερη φορά έργα της Λίνας Μπέμπη.

Η Λίνα Μπέμπη στην έκθεση με τίτλο ‘’both sides now”, παρμένο από το ομώνυμο τραγούδι της Jonni Mitchel, παρουσιάζει μια σειρά έργων, που αναφέρονται στην υπαρξιακή πλευρά της ανθρώπινης κατάστασης και είναι συνέχεια της δουλειάς που έδειξε στην προηγούμενη ατομική της.

Τα έργα είναι δουλεμένα σε δύο επιφάνειες και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να ειδωθούν και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη επιφάνεια αποτελείται από σχέδια με γραφίτη πάνω σε συνθετικό ριζόχαρτο ενώ η δεύτερη από δαντέλες φτιαγμένες με τεχνική χαρτοκοπτικής σε συνθετικό ύφασμα.

Ο συνδυασμός της διαφάνειας των υλικών με την εναλλαγή των φωτοσκιάσεων ανάλογα την πλευρά θέασης, το παιχνίδι κενού/ γεμάτου της δαντέλας που κρύβει κι αποκαλύπτει αποσπασματικά τα σχέδια, η οπτική ψευδαίσθηση της δημιουργίας τρισδιάστατου χώρου, αλλά και τα ίδια τα θέματα των έργων σχολιάζουν την αμφισημία εμπειριών και συναισθημάτων.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας 10:00 – 03:00

Fotis art café – Φώτης Μέλλιος,

Aγιος Δημήτρης – Μπουκαδούρα, Νάουσα Πάρος Tηλ: 6970339326