“Τα καλύτερα 2004 – 2005” – 14/06/2005 – 30/10/2005

Τα καλύτερα 2004 – 2005
«Anton, Μαρία Γρηγοριάδη, Ελένη Ζούνη ,Βαρβάρα Μαυρακάκη»
14 Ιουνίου – 30 Οκτωβρίου 2005

Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των καλύτερων έργων που παρουσίασε την περίοδο 2004 – 2005.

Ο Anton, ενώ εξακολουθεί να διερευνά τις φωτογραφικές δυνατότητες αναπαράστασης και δημιουργίας, επανέρχεται στην «καθαρή ζωγραφική (ακουαρέλες ή γκουάς μικρών διαστάσεων, μεγάλες «αναμορφωτικές» συνθέσεις) προσφάτως δε σ’ ένα ιδιαίτερο τύπο γεωμετρικής αφαίρεσης, στα όρια του μεταφυσικού, με πολλά ψευδαισθησιακά στοιχεία, που επερωτούν την παραδοσιακή προοπτική αντίληψη του χώρου.

Η Μαρία Γρηγοριάδη λειτουργώντας σαν συντονισμένος φορέας συγκίνησης, διερευνά και καταγράφει μνήμες και συναισθήματα, (μια διαδικασία που μπορεί να εξοντώσει πάνω στον ενθουσιασμό) μέσα από εικόνες και σύμβολα. Το αποτέλεσμα είναι ένας υπαινικτικός σουρεαλισμός που καλεί το θεατή να συνθέσει το δικό του βιβλίο.

Το έργο της Ελένης Ζούνη αντιπροσωπεύει δύο διαφορετικές περιοχές νοητικής και τεχνικής επεξεργασίας της εικαστικής γλώσσας, που προβάλλονται ταυτόχρονα μέσα στον ίδιο χρόνο και χώρο για να υπογραμμίσουν τους μεταβλητούς μηχανισμούς της διανοητικής διαδικασίας, των εσωτερικών διεργασιών και της διάπλασης της εικαστικής γλώσσας σε σχέση με τα οπτικά ερεθίσματα που δίνει το εσωτερικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.

Η Βαρβάρα Μαυρακάκη, εδώ και 20 χρόνια , ακολουθεί μια απολύτως συνεπή πορεία, η οποία όμως συνεχώς διαφοροποιείται από στάδιο σε στάδιο. Η καινούργια της δουλειά είναι και πάλι διαφορετική αλλά αναγνωρίσιμη. Πειραματίζεται με βασικό υλικό το ύφασμα. Ο πειραματισμός όμως δεν είναι ο σκοπός, αλλά το μέσον για να προσεγγίσει το ανέφικτο.

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης θα παραμένει κλειστή τα Σάββατα από 14 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου καθώς και όλο τον Αύγουστο.

Διάρκεια έκθεσης : 14 Ιουνίου – 30 Οκτωβρίου 2005