“Το ανθρώπινο πεπρωμένο” , 20/11/2008 – 17/01/2009

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την τελευταία δουλειά του Νάκη Ταστσιόγλου με τίτλο «Το ανθρώπινο πεπρωμένο».

Παρεμβαίνοντας αρχιτεκτονικά στην κυρίως αίθουσα της γκαλερί, ο Ταστσιόγλου δημιουργεί διαφορετικούς χώρους που επικοινωνούν μεταξύ τους και φιλοξενούν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον. Το έργο πραγματεύεται τη γέννηση, τη ζωή και τον θάνατο και καλεί τον θεατή να περιηγηθεί στα διαφορετικά αυτά χρονικά στάδια που απαρτίζουν την κοινή ανθρώπινη μοίρα.

Χρησιμοποιώντας το αντιπροσωπευτικό υλικό του, το πλέξι-γκλας, ο Ταστσιόγλου παίζει με τη διαφάνεια της ύλης, τις ψευδαισθήσεις, τις έννοιες της παρουσίας και της απουσίας. Χαράζει μια πορεία για τον θεατή γεμάτη εκπλήξεις ενώ ενεργοποιεί αλληγορίες και συμβολισμούς για να ανασύρει από τη λήθη πανανθρώπινα συναισθήματα υπαρξιακής μοναξιάς, συντροφικότητας, ασφάλειας ή φόβου και αγωνίας για το άγνωστο. Με μια πρωτότυπη ματιά και μια σύγχρονη βιομηχανική αισθητική αποδίδει με χιούμορ το αρχέγονο θέμα, εσκεμμένα εναλλάσσοντας την ψυχολογική διάθεση του επισκέπτη.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2008 – 17 Ιανουαρίου 2009

Ώρες λειτουργίας 11:00 – 14:00 & 18:30 – 21:30