Γλυπτική, 25/12/1999 – 15/ 01/2000

Ο χώρος της Μέδουσας ξαναδημιουργήθηκε. Το δώρο για τα είκοσί της χρόνια. Καινούργιος εκθεσιακός χώρος, χώρος με κοσμήματα και αντικείμενα των συνεργατών της, για δώρα και μικρά αντικείμενα χρήσης ή μη. Χώρος ειδικά διαμορφωμένος με έργα και γλυπτά των συνεργατών της.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στον καινούργιο χώρο της Μέδουσας την τελευταία δουλειά του Νάκη Ταστσιόγλου.
Για την έκθεση αυτή ο Νάκης Ταστσιόγλου δημιούργησε τρία γλυπτά – κίονες, με όλους τους συνειρμούς, την φόρτιση και το εννοιολογικό του περιεχόμενο, που ξεχωρίζουν με το έκδηλο φορμαλιστικό ενδιαφέρον τους τα έργα, που αν και στέρεα και απτά, δημιουργούν μια αίσθηση, χάρη στην διαφάνεια του υλικού (plexiglas) αιθέρια και άυλη . Η διαφάνεια του υλικού, πλήρως εναρμονισμένη με την απέριττη λιτή γραμμή του γλυπτού συνωμοτούν δημιουργικά με το φως συνθέτοντας άψογες φόρμες που σχηματίζουν με την σειρά τους ένα ενιαίο σύνολο (Installation).

Ο Νάκης Ταστσιόγλου έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν δουλειά του στην Μέδουσα. 1987 – Παρουσίασε γλυπτά μικρών διαστάσεων από plexiglas με κύρια στοιχεία την γεωμετρική τάξη, την αρμονία και την απλότητα. 1991- Παρουσίασε έργα μεγάλων διαστάσεων όπου η έννοια του μέτρου ήταν περισσότερο από κάθε φορά εμφανής. 1994- Επιχειρεί με επιτυχία εικαστική επέμβαση στο εσωτερικό του κτιρίου της Μέδουσας +1, δημιουργώντας τέσσερα γλυπτά – πύλες. 1996- Παρουσίασε ένα γλυπτό που εξελίσσεται από δάπεδο της γκαλερί (διαστάσεων 6.00 x 3.50 x1.50 εκ.) και με το οποίο συμμετείχε το 1995 στην XLVI Bienalle της Βενετίας.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Νοεμβρίου 1999 – 15 Ιανουρίου 2000