17+1 – Δημοτική Πινακοθήκη – Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης – 21.01.1989 – 25.02.1989

“17+1 “
Δημοτική Πινακοθήκη – Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
31 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 1989

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη, Πειραιώς 51, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο “17+1”

Η έκθεση οργανώνεται από τη Μαρία Δημητριάδη, υπεύθυνη της Αίθουσας Τέχνης Μέδουσα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δεκαετίας από την ίδρυσή της. Η Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα από το 1979 προσπάθησε να ανανεώσει τα εικαστικά πράγματα του τόπου προτείνοντας μία σειρά νέων ονομάτων τα οποία παράλληλα με μερικά κλασικά ονόματα της ελληνικής avant garde (Takis, Πράσινος, Κουλεντιανός) θα έδιναν μια άλλη διάσταση στη φυσιογνωμία της μεταπολεμικής μας δημιουργίας.
Πολιτική της Μέδουσας στάθηκε εξαρχής η ενεργοποίηση ενός διαφορετικού κοινού και μιας διαφορετικής ομάδας συλλεκτών. Νεανικός και από θέση και από πρόθεση αγκάλιασε τους νέους Έλληνες που δούλευαν και δουλεύουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Παρίσι κ.α.) δίνοντάς τους ένα βήμα για να εκφραστούν.

Από όλους όσους εξέθεσαν στη Μέδουσα, η Μαρία Δημητριάδη επέλεξε 17. Σίγουρα η επιλογή όντας υποκειμενική θα μπορούσε να διευρυνθεί αλλά και να σμικρυνθεί. Γεγονός είναι ότι οι παρουσιαζόμενοι εκφράζουν απόλυτα το πνεύμα της Μέδουσας.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι εξής: Απέργη Ειρήνη, Δημητράκης Γιάννης, Κουλεντιανός Κώστας, Κυπραίος Βασίλης, Λαζόγκας Γιώργος, Μαντζαβίνος Τάσος, Νίκογλου Αντώνης, Παπαφιλίππου Αιμιλία, Πράσινος Μάριος, Ρόρρης Γιώργος, Σπέντζα Μαρία, Στασινοπούλου Άσπα, Stevenson Harold, Στραπατσάκη Μαριάννα, Τζερμιάς Γιάννης, Τζίβελος Χρήστος.

Τέλος ας σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα έργα που θα παρουσιαστούν σ’ αυτήν την έκθεση είναι καινούργια δουλειά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

Η έκθεση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.