Πάνος Ραυμόνδος – 05.03.1992 – 18.04.1992

Γλυπτική
“Άγγελοι
5 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1992

Έγιναν την Πέμπτη 5 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης του γλύπτη Ραϋμόνδου στο νέο χώρο Μέδουσα + 1.

Είναι ο Ραϋμόνδος και είναι και οι “Άγγελοι”. Πλάσματα της σκέψης και της ψυχής του, από ξύλο, φόρμες καθαρές που υπεριψούτε της γης.

Έτσι τους έφτιαξε ο Ραϋμόνδος, πάντα μοναχικός από επιλογή στο ύψωμα της Αναβύσσου όπου ζει με τους αγγέλους και τα άλλα ζωντανά του.

Στην πόλη ο Ραϋμόνδος κατεβαίνει μόνο όταν έχει κάτι καινούργιο να μας πει.

Ασφαλώς τον θυμάστε, το 1989, όταν έδειξε τους “Άγγέλους” στη “Μέδουσα” και προηγούμενα το 1986 με το γλύπτη Τάκη και το Μίνω Αργυράκη.

Αυτή τη φορά έρχεται να μας πει το νέο, ότι οι άγγελοι μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο και ότι δεν χρειάζεται πια να έχουν λεπτομερώς γραμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Το περιβάλλον των “Αγγέλων” ανοίγει στις 5 Μαρτίου στις 8 το βράδυ εγκαινιάζοντας τον καινούργιο χώρο “ Μέδουσα +1”. Είναι το παλιό σπίτι στην οδό Ξενοκράτους 21 και Πλουτάρχου που θα λειτουργεί κάθε φορά που οι συνεργάτες της “Μέδουσας” έχουν την ανάγκη του, την ανάγκη να κάνουν ένα άλλου είδους έργο που απαιτεί ένα χώρο, ο οποίος θα μεταλλάσσεται από έκθεση σε έκθεση.

Επειδή η ζωή είναι ένα τίποτα χωρίς την πολυτέλεια του ονείρου κι επειδή η τέχνη είναι το πλέον πολυτελές μας όνειρο, θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερο σ’ αυτό το σπίτι, κάθε φορά που θα χρειάζεται.

Στο μεταξύ, σας περιμένουμε να το δείτε μαζί με τους Αγγέλους του Ραϋμόνδου.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1992
και ώρες 6.30 – 9.30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής