Ειρήνη Απέργη – 27/04/1982 – 11/05/1982

Ειρήνη Απέργη
Εγκατάσταση
27 Απριλίου – 11 Μαΐου 1982

Στις 27 Απριλίου, ημέρα Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα εγκαινιάζεται η έκθεση της ζωγράφου Ειρήνης Απέργη στις γκαλερί «Σύγχρονη Χαρακτική» και στην Αίθουσα Τέχνης «Μέδουσα», συγχρόνως την ίδια μέρα και ώρα.

Το κύριο μέλημά της είναι ο χώρος, και στις ζωγραφική της (Ώρα 1979 – Σύγχρονη Χαρακτική 1980), και στην έκφραση στις τρείς διαστάσεις. Η δουλειά που παρουσιάζει αυτή τη φορά η Απέργη είναι δύο περιβάλλοντα τα οποία ονομάζει Ποταμός και Πτώση. Στο περιβάλλον Ποταμός, συνθέτει ανάγλυφες κατασκευές από ξύλο κομμένο και ζωγραφισμένο ανάλογα με το θέμα της που ξεκινούν από τον τοίχο και επεκτείνονται στο δάπεδο.
Τοίχο και δάπεδο χρησιμοποιεί και στο περιβάλλον Πτώση, αυτή τη φορά σε τρείς διαστάσεις. Ζωγραφισμένες συμπαγείς φόρμες τοποθετούνται κάθετα στον τοίχο με ανοδική φορά. Είναι η εκτόξευση και η πτώση τους.

Όπως αναφέρει η Βεατρίκη Σπηλιάδη προλογίζοντας την καινούργια δουλειά της Απέργη. «Η αίσθηση του βάρους και της στερεότητας που δίνει το περιβάλλον Πτώση, έρχεται σε αντίθεση με τον Ποταμό, που η γραφή του και η ζωγραφική του επεξεργασία δίνει την εντύπωση του ρευστού και του αέναου».

Διάρκεια έκθεσης: 27 Απριλίου – 11 Μαΐου 1982