“Επίφαντα” Μαρία Βλαντή 08/03/2012 – 21/04/2012

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.

Η καλλιτέχνης, παρουσιάζει σειρά γλυπτών μεγάλου μεγέθους, δουλεμένα σε πηλό. Τα έργα, σχεδόν όλα στο ύψος των 2 μέτρων, κάθετα μέσα στον χώρο, δημιουργούν ένα ενιαίο περιβάλλον. Οι επιφάνειες τους, στο χρώμα του μαύρου, της ώχρας και του λευκού, φέρουν σχήματα γραφές και γραμμώσεις αλλού αδρές και αλλού ανεπαίσθητες.

Με το γενικό τίτλο «ΕΠΙΦΑΝΤΑ» η Μαρία Βλαντή βρίσκεται στην πορεία μιας αναζήτησης, όπου πλάθει, αναπτύσσει, ανακαλύπτει και επινοεί την μοναδικότητα μιας «εν τω γίγνεσθαι» πλαστικής που τελικά μορφοποιείται σε ένα μονολιθικό σχηματισμό. Έναν σχηματισμό σε αφηρημένη μορφή, που όμως παραπέμπει το θεατή σε κόσμους γνώριμους και οικείους του.

Η Μαρία Βλαντή σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης και κεραμική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πέντε ατομικές εκθέσεις. Έχει διακριθεί με Α’ βραβείο σε πέντε πανελλήνιους διαγωνισμούς στην Αθήνα, με αργυρό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Faenza, Ιταλία και στον διεθνή διαγωνισμό Gualdo Tadino, Ιταλία. Επίσης το έργο της διακοσμεί τον σταθμό ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια.
Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης : 8 Μαρτίου – 21 Απριλίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή : 12.00 – 21.00
Σάββατο :11:00 – 16:00