Ζωγραφική, 16/05/1994 – 04/06/1994

Την Δευτέρα 16 Μαίου, στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την δουλειά της Μαρίας Γρηγοριάδη.

Η Μαρία Γρηγοριάδη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή καθώς & λιθογραφία με το Θ. Εξαρχόπουλο & σκηνογραφία με το Β. Βασιλειάδη. Έχει πάρει τρεις υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις & συμμετοχές σε ομαδικές.

Στην τελευταία δουλειά η Μαρία Γρηγοριάδη ανιχνεύει μέσα από την δυναμική, αποφασιστική και απελευθερωμένη της εικαστική χειρονομία τις ξεχασμένες ή άγνωστες πτυχές του συλλογικού υποσυνείδητου.

Η ζωγράφος εξερευνά της διαδικασίες ανάσυρσης κι αναθεώρησης παλαιών προτύπων, παράλληλα με τις δυνατότητες πλαστικής αντοχής, συνθετότητας και αντιστάσεων του υλικού της. Του υλικού που το αναδεικνύει με μεικτή τεχνική, δημιουργώντας μέσα από αυτήν ένα αναμορφωμένο τοπίο σημείων και επεισοδίων μιας αδιαίρετης γραφής και πράξης, που εικονοποιείται ως πλέγμα έλξεων, για τις περιπλανήσεις του βλέμματος.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαίου – 4 Ιουνίου 1994