Κατερίνα Αποστολίδου – 04/12/1989 – 29/12/1989

Κατερίνα Αποστολίδου
Ζωγραφική
4 – 29 Δεκεμβρίου 1989

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στις 4 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Αποστολίοδου.

Οι ζωγραφικές “αναπαραστάσεις” της Κατερίνας Αποστολίδου χαρακτηρίζονται από μια πεισματική και συχνά έμμονη πρόθεση να μετατρέψει ή να διευρύνει το φυσικό τοπίο σε υποβλητικό ψυχολογικό χώρο.
Μέσα από αυτή την ενσωμάτωση φυσικού και ανθρώπινου χώρου που συντελείται στο έργο της, τόσο η ζωγράφος όσο και ο θεατής ανακαλεί την “απωλεσθείσα ενότητα”. Το έργο της γίνεται τόπος ομολογίας πίστης στη φύση και ταυτόχρονα ένα σχέδιο δράσης.
Εμμονή της το “δένδρο”, στη ζωγραφική της εκτός από μια πειστική πραγματική παρουσία γίνεται μια διευρυμένη “εικόνα” και έννοια. Το δένδρο αρχέτυπη εικόνα, ιδέα, και σύμβολο, στάση μέσα στο χρόνο και τη φθορά.
Μαζί με την εκφραστική της πρόθεση θέτει ένα καίριο πλαστικό πρόβλημα της σύγχρονης ζωγραφικής, την επαναφορά ή ανάκληση της “χαμένης εικόνας”, μέσα από μια απλωμένη και πολυσυλλεκτική ζωγραφική δραστηριότητα.
Επανασυνδέεται με τον κορμό της ζωγραφικής αντανακλώντας όμως την εποχή που ζωγραφίστηκε.

Η Κατερίνα Αποστολίδου τελείωσε την ΑΣΚΤ, το 1983, στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή. Έχει λάβει μέρος στην Biennale Νέων στην Θεσσαλονίκη το 1986, στην Πανελλήνια έκθεση το 1987 και σε ομαδική έκθεση, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μαζί με 8 καλλιτέχνες, το 1988.

Διάρκεια έκθεσης: 4 – 29 Δεκεμβρίου 1989