“Σε αγαπάει κανένας”, 04/03/1999 – 03/04/1999

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την τελευταία δουλειά της Λίνας Μπέμπη με τίτλο
“Σε αγαπάει κανένας”

Η τελευταία δουλειά της Λίνας Μπέμπη, αντιμετωπίζει με χιουμοριστική διάθεση παιδικές αναμνήσεις και την επώδυνη προσπάθεια ενηλικίωσης. Η έκθεση αποτελείται από μικρά γλυπτά και ανάγλυφα φτιαγμένα από κερί και άλλα υλικά, από μια σειρά φωτεινών κουτιών που περιέχουν κέρινα τριαντάφυλλα, και μια ενότητα σχεδίων που έχουν γίνει με φύλλο χρυσού πάνω σε χαρτί.

Τα σχέδια είναι αναπαραγωγές εικονογραφήσεων που βρέθηκαν τυχαία κατά καιρούς και δημιουργούν ένα είδος συλλογικού ημερολογίου, ενός κοινού τόπου, όπου συναντιούνται η ανάγκη με τα κλισέ, η ευτέλεια των αναπαραστάσεων με την ειρωνική χρήση των υλικών.

Τα γλυπτά, επιτοίχια ή αιωρούμενα, με κύριο θέμα την ανθρώπινη μορφή καταγράφουν στιγμές μιας προσωπικής πορείας μετάβασης από την αδράνεια στην κίνηση και από τη σιωπή στην επικοινωνία.

Η Λίνα Μπέμπη γεννήθηκε στην Αθήνα, έκανε σπουδές ζωγραφικής και χαρακτικής στην ΑΣΚΤ και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση αυτή είναι η τρίτη ατομική.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαρτίου – 3 Απριλίου 1999