Εγκαταστάσεις – Κατασκευές, 18/03/2004 – 24/04/2004

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει τον ζωγράφο Στέργιο Στάμο στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.

Για δεύτερη φορά παρουσιάζει δουλειά ο Στέργιος Στάμος στην Μέδουσα πραγματοποιώντας την δέκατη ατομική του έκθεση.
Χαρακτηριστικό της ενότητας αυτής είναι η αναγραφή κειμένων πάνω στην επιφάνεια των έργων, όπου είτε υπάρχουν επεμβάσεις σχεδιαστικές, ή άλλα υλικά, ή φως, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιλογή του κειμένου κάθε φορά. Κείμενα από το βιβλίο του S. Hawking “Το χρονικό του χρόνου”, την Απολογία του Σωκράτη και ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ, είναι η αφορμή αυτών των έργων.
Στις εγκαταστάσεις και επιτοίχιες κατασκευές χρησιμοποιεί αλουμίνιο, φώτα (νέον, φθορίου), γραφές με Η/Υ, plexiglass. Η «Απολογία του Σωκράτη» έχει αποδοθεί με αυτόν τον τρόπο, όπως και μια κατασκευή που αποτελείται από μεταλλικές φωτεινές στήλες, που εκπροσώπησε τη χώρα μας σε περιοδεύουσα έκθεση στην Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.
Τέλος παρουσιάζονται έξι μικρών διαστάσεων τελάρα και μια τρίπτυχη κατασκευή, τα οποία έγιναν με αφορμή ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ. Πάθος, ειρωνεία, χρόνος, έρωτας, θάνατος ανθρώπινη φύση και μοίρα, είναι κάποιοι από τους προβληματισμούς του Τ.Σ. Έλιοτ που προσπάθησε ο Στάμος να εκφράσει με τις χειρονομίες, το μαύρο χρώμα, τις επάλληλες γραφές, τα σβησίματα, στα έργα του.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαρτίου – 24 Απριλίου 2004