Γιάννης Λασηθιωτάκης- Εικόνες ενός άγνωστου Τόπου – 18/11/1998 – 30/12/1998

Γιάννης Λασηθιωτάκης
«Εικόνες ενός άγνωστου Τόπου»
18 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 1998

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, με τίτλο «Εικόνες ενός άγνωστου Τόπου».

Η έκθεση είναι η 13η ατομική του καλλιτέχνη.
Τα έργα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας εργασίας τριών χρόνων και σηματοδοτούν την εξέλιξη ενός ταξιδιού που άρχισε απ’ τα «Ανεμολόγια και Ανεμοδείκτες» (1992) συνεχίστηκε με τις «Ιστορίες του Ανέμου» )1996) για να καταλήξει σήμερα στις «Εικόνες ενός άγνωστου Τόπου».
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή έγιναν με αφορμή φωτογραφίες από διάφορα ταξίδια. Αφού έγινε ψηφιακή επεξεργασία σ’ αυτές τις φωτογραφίες, ο Γιάννης Λασηθιωτάκης με διάφορα υλικά όπως, ξύλο, πηλό, ακρυλικά νήματα κλπ. Έφτιαξε έργα που χαρακτηρίζονται από ένα πάντρεμα της ρεαλιστικής εικόνας με τρισδιάστατα στοιχεία που συνδιαλέγονται μαζί της ποιητικά ή σχολιάζονται υπαινικτικά.
Έτσι ο Γιάννης Λασηθιωτάκης περνάει από το συμβολικό ταξίδι των προηγούμενων χρόνων σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες που μοιάζουν να φέρνουν μέσα τους την ιστορία και τη συλλογική μνήμη των τόπων, καθώς η ζωγραφική του μετουσιώνει αυτούς τους χώρους σε «Εικόνες ενός άγνωστου τόπου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την έκθεση στην Μέδουσα εγκαινιάζεται η έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στη Γερμανία, στην Γκαλερί Kleiner Ram Clasing & Galerie Etage στο Munster από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 1998