Αλεξάνδρα Μαυρογορδάτου – Πετριτζή – 14/01/1980 – 02/02/1980

Αλεξάνδρα Μαυρογορδάτου – Πετριτζή
Ακουαρέλες
14 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 1980

Η Μαρία Δημητριάδη σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αλεξάνδρας Μαυρογορδάτου – Πετριτζή την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.

Ο Βάσος Κουντουρίδης γράφει στον κατάλογο της έκθεσης:
“ H Ζωγραφική της Αλεξάνδρας Μαυρογορδάτου – Πετριτζή φέρνει στο καταχείμωνο την ζεστασιά του καλοκαιριού. Το χρώμα στις ακουαρέλες της, εύχυμο, δροσερό και φρέσκο περιγράφει ελεύθερα και με άνεση τους όγκους των αντικειμένων και των τοπίων χωρίς να περιορίζεται σε αυστηρά περιγραμματικά όρια. Έτσι κατορθώνει να δώσει μια ελαφρότητα, στα νησιώτικα ιδίως θέματά της, και σαν ακούραστος Τροβαδούρος να μεταφέρει με μια ποιητική διάθεση τις εντυπώσεις της με αξιοθαύμαστη πειστικότητα. Στα έργα της νοιώθεις την ζεστασιά του καλοκαιριάτικου ήλιου, την καθαρή μεσογειακή ατμόσφαιρα και ανασαίνεις τον μοσχοβολισμένο θαλασσινό αγέρα των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας.
Ελευθερωμένη από τη βαρύτητα του χρώματος δίνει τόνους απαλούς γερά κι αρμονικά δεμένους, χωρίς δυνατές αντιθέσεις, σε μια εργασία που την χαρακτηρίζει η συνέπεια κι η ενότητα σαν σύνολο.

Μια εργασία που την χαρακτηρίζει η πραγματικότητα και η σωστή θεματική εκλογή και τοποθέτηση και που μπορεί να την χαρεί ο καθένας χωρίς ανάγκη λεξικών και βαρύγδουπων φράσεων, αισθητικών αναλύσεων μα μόνο με την καρδιά του, που αποτελεί την συνισταμένη όλων των αισθήσεών του.”

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.