Γιάννης Δημητράκης 11.2.1991 – 9 .3.1991

ΓΙAΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
11 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου 1991

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά του Γιάννη Δημητράκη.

«…Τον δικό μου όμως μάγο τον συνάντησα στη Σταδίου. Άρχισε τότε ένα υπέροχο παιχνίδι σαν παραμύθι. Μιμούμαι τις κινήσεις του, με σκοπό να μάθω ένα- ένα τα κόλπα του. Πρόσεξα ότι δεν ήταν καθόλου κακός, ούτε είχε κοκαλιάρικα χέρια, τριμμένα ρούχα και αποκρουστικό πρόσωπο.
Το παιχνίδι έγινε άσκηση ακριβείας, έχοντας στόχο την τέλεια κίνηση 9την τέλεια μίμηση).Γεμίζω με γραμμές να χαρτί και προσπαθώ να φτιάξω ένα περιστέρι και η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να το κάνω να πετάξει ή όταν θέλει να φύγει ο μάγος μου τον φυλακίζω σε ένα λευκό χαρτί και μένει για πάντα μαζί μου».

Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε στη Παιανία το 1958, σπούδασε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Δ..Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα, Δ. Μυταρά και χαρακτική με τον Θ. Εξαρχόπουλο.

Είναι η Τρίτη του ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα και έχει πάρει μέρος σε σημαντικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων Biennale νέων Θεσσαλονίκης και της Μπολόνιας και 17+1 Δημοτική Πινακοθήκη, έκθεση για τα δέκα χρόνια της Μέδουσας.

Διάρκεια έκθεσης 11 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου 1991