Γιάννης Κονταράτος – Ζωγραφική –

Γιάννης Κονταράτος
Ζωγραφική
12 Μαρτίου – 2 Μαΐου 2015

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την έκθεση του Γιάννη Κονταράτου στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά έργων μεγάλων διαστάσεων με λάδι που απεικονίζουν καμπυλόμορφους σχηματισμούς οι οποίοι παραπέμπουν σε πάσχοντα ανθρώπινα μέλη ή σώματα. Η συνθετική λιτότητα, η εμμονή στη συμμετρία, η έντονη σχηματοποίηση και η αφαιρετικότητα συνδυάζονται με περιγραφικές λεπτομέρειες που με την υπαινικτικότητά τους νοηματοδοτούν τις μορφές και εντείνουν τη σωματικότητα τους. Μολονότι η αμφισημία και η ελλειπτικότητα που χαρακτηρίζουν τα έργα στοχεύουν στο να προκαλέσουν πληθώρα αναγνώσεων και ερμηνειών, ενεργοποιώντας περιοχές της συλλογικής μνήμης, ο καλλιτέχνης αναφέρεται ταυτόχρονα και στις σημερινές δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, προκειμένου να μετρήσει τη δυνατότητα αντίστασης και αντοχής του εικαστικού του ιδιώματος στο παρόν.

Ο Γιάννης Κονταράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1987-1992). Διδάσκει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από το 2003 ως μέλος του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και από το 2010 ως λέκτορας. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε περισσότερες από είκοσι ομαδικές. Έχει δώσει επίσης διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσει βιβλία και κείμενα για την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 –14:30 & 18:30 – 21:30 & Σάββατο 11:00 – 15:00