Γιώργος Καζάζης- Ζωγραφική – 22/04/1985 – 16/05/1985

Γιώργος Καζάζης
Ζωγραφική
22 Απριλίου – 16 Μαίου 1985

Ο Γιώργος Καζάζης κάνει τη πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα .

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Το 1977 μπαίνει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Εκεί δουλεύει στην αρχή με τον Μυταρά και τον Μαυροίδη και τελευταία με τον Κεσσανλή.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις φοιτητών της ΑΣΚΤ, στο Ωδείο Αθηνών. Αποφοιτά το 1983. Το Μάιο του 1984 εκθέτει μαζί με τους ζωγράφους Κ. Γκιτζίρη, Ε. Καλέση και Γ. Χαραχλιανή στην Γκαλερί «Αντήνωρ».

Για το έργο του Καζάζη η ζωγράφος Χρύσα Ρωμανού που προλογίζει την έκθεση, τονίζει τη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη που της δημιούργησε η εκρηκτική ρωμαλεότητα, η ειλικρίνεια και το τελικό αποτέλεσμα των τωρινών αναζητήσεων του καλλιτέχνη, που είναι σίγουρη, ότι ανήκει στην καινούργια και σημαντική «φουρνιά», των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών. Και πιο συγκεκριμένα γράφει στο τέλος της παρουσίασης – επιστολής προς τον Καζάζη…..
«Είναι ίσως η έκφραση του πάθους σου, που μετατρέπει την πραγματικότητα στις περιοχές του ονείρου, σε σπάνιες στιγμές. Και είναι ακόμα η διαρκής πάλη για την τελειότητα των εκφραστικών σου μέσων, που βοηθάει την μετάβαση – επικοινωνία. Την είσοδό μας στο χώρο της χαράς».