“Γλυπτική – Κεραμική”, 04/05/2006 – 10/06/2006

Την Πέμπτη 4 Μαίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την νέα ενότητα των έργων της Μαρίας Βλαντή.

Γλυπτά από πηλό, σπονδυλωτά, σε ύψος περίπου 2 μέτρων και σε ανοιχτόχρωμους γεώδεις τόνους, στέκουν μετωπικά στο χώρο. Ανάμεσά τους τοποθετημένες μεγάλου μεγέθους κεραμικές σφαίρες, σε σκούρους μεταλλικούς χρωματισμούς.
«Όψεις» είναι ο γενικός τίτλος των έργων και τα μεγάλα γλυπτά με τη στατικότητά τους περίοπτα, δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο εντάσσεται και η φιγούρα του επισκέπτη.
Η Μαρία Βλαντή αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου της έκθεσης .“Η αισθητική αναζήτηση που καθορίζει των χαρακτήρα των έργων αυτών επικεντρώνεται αποκλειστικά στην φόρμα. Συνέχεια και εξέλιξη μιας αρχικής ιδέας, που ήταν η δημιουργία γλυπτικών όγκων με αφηρημένη μορφή.
Σταδιακά, οι αρχικές φόρμες οδήγησαν σ’ αυτές τις νέες σπονδυλωτές δομές που σαν ν’ αναζητούσαν η μια την άλλη, συγκροτήθηκαν ξανά σε ένα σύνολο.
Τελικά οι “ΟΨΕΙΣ” ίσως πραγματώνουν για τον καθένα, ένα κόσμο είτε οικείο, είτε αναγνωρίσιμο. Ίσως, μέσα από την “ασυνείδητη ελευθερία” της τέχνης, να φανερώνουν τη δική μου πραγματικότητα.”
Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαίου – 10 Ιουνίου 2006