Γλυπτική, 04/03/1996 – 06/04/1996

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις οκτώ το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Ξενοκράτους 7, την τελευταία δουλειά του Νάκη Ταστσιόγλου.

Κορμός της έκθεσης είναι ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων που φτιάχτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι 1995 στην 46η Biennale της Βενετίας και εν συνεχεία το καλοκαίρι 1995 στην 46η Biennale της Βενετίας και εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 1995 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη.

Όλα τα έργα της έκθεσης εκδηλώνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα φορμαλιστικά θέματα της γλυπτικής τους.
Τα έργα του αν και στέρεα και απτά, δημιουργούν μια αίσθηση, χάρη στη διαφάνεια του υλικού (plexiglas) αιθέρια και άυλη.
Η αντίφαση αυτή εντείνεται ακόμα περισσότερο μέσω των συνεχών μεταπτώσεων από τρισδιάστατες κατασκευές-γλυπτά, σε κατασκευές-γλυπτά που διαθέτουν δύο μόνο διαστάσεις.
Η διαύγεια ωστόσο του κάθε έργου επιτρέπει την άμεση εκτίμησή του, δίχως να απαιτείται να κινείται ο θεατής γύρω του προκειμένου να το συλλάβει.
Η διαφάνεια του υλικού, πλήρως εναρμονισμένη με την απέριττη λιτή γραμμή του γλυπτού συνωμοτεί δημιουργικά με το φως, συνθέτοντας άψογες φόρμες που σχηματίζουν με την σειρά τους ένα ενιαίο σύνολο (Installation).

Διάρκεια έκθεσης 4 Μαρτίου – 6 Απριλίου 1996