Δημήτρης Σακελλίων 5.05.1981- 23.05.1981

Δημήτρης Σακελλίων
5 – 23 Μαΐου 1981

Στις 5 Μαΐου στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα,. η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Σακελλίων.

Γράφει για την δουλειά του ο Δημήτρης Σακελλίων

«ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΤΑ ΛΙΝΑ ΤΑ ΛΙΝΑΡΙΑ
ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΒΑΘΕΙΑ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ……..

Η εργασία που παρουσιάζω σ’ αυτήν την έκθεση, δεν έχει γίνει με καμία πρόθεση ν’ αρέσει, να εξηγήσει, να δώσει λύσεις.
Δεν υπάρχει πρόθεση, υπάρχει μόνο ΑΙΤΙΑ. Κι’ αυτή είναι η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ(αισθαντική-διαλεχτική) της δικής μου οντότητας με τον γύρω μου χώρο• (υλικό, πνευματικό, κοινωνικό)…Απ’ αυτή τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ αν εγώ βρίσκομαι έτοιμος, γόνιμος θ’ ακολουθήσει το θαυμάσιο γεγονός του ΤΟΚΕΤΟΥ, πούναι και το πιο κρίσιμο στάδιο, γιατί ο καρπός της αυτής της σχέσης πρέπει νάρθει στο φώς χωρίς το παραμικρό τραύμα χωρίς την παραμικρή αλλοίωση, αφού αυτός ο καρπός θα είναι δική μου προσωπική ΜΑΡΤΥΡΙΑ. Η μαρτυρία που θα δικαιώσει τη δική μου συμμετοχή στην ατέρμονη διαδικασία της ζωής….

Η κοινοποίηση αυτής της ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ απαιτεί από τον δέκτη μια ανάλογη στάση• ζητά από αυτόν να πετάξει κάθε φορτίο συσσωρευμένης έτοιμης δομένης, γνώσης και κρίσης, ζητά από αυτόν να σταθεί γυμνός, έτοιμος να δεχθεί να ΣΥΛΛΑΒΗ…. έτσι μόνο θα προχωρήσει σε μια αγνή συνομιλία σε μια διαλλεχτική σχέση, από την οποία ας μην περιμένει κάποιο συμπέρασμα, κάποια λύση….. Η δικαίωση αυτής της σχέσης θάρθει όταν νοιώσει την ύπαρξή του διάτρητη από μικρά και μεγάλα διαμπερή ανοίγματα απ΄ όπου θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα κάθε λογής μικρά, αδιόρατα και πρωτοείδωτα όντα …..Ας μην τρομάξει, το πολύ να μείνει ΜΟΝΟΣ….

Αθήνα Μάιος 1981

Δ.Σ.»