Ειρήνη Απέργη – 12/10/1988 – 05/11/1988

Ειρήνη Απέργη
«Ρωγμές»
12 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 1988

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα η έκθεση της Ειρήνης Απέργη με τίτλο «Ρωγμές».

Η θεωρητικός της τέχνης Elzbieta Koscielak στο κείμενο του καταλόγου όπου αναλύει την πρόσφατη δουλειά της τελειώνοντας επισημαίνει τα εξής:
«Αυτή η πρόταση του περιβάλλοντος είναι αποτέλεσμα και συνέχεια των προηγούμενων φάσεων του έργου της καλλιτέχνιδας. Σαν να διέρχεται από τα πλαίσια των παραθύρων για να εισχωρήσει στο φως του ουράνιου τόξου, για να ανακαλύψει τα πρότυπα στοιχεία της αρχικής δομής.
Η πρωτοτυπία της οφείλεται στην διαίσθηση του καλλιτέχνη να μειώνει τα σύνορα του πραγματικού και συμβολικού χώρου του έργου τέχνης, στην αρμονία των λογικών και συναισθηματικών στοιχείων του καλλιτεχνικού αντικειμένου και την ισορροπία του χάους και της τάξης
Αν και στις Ρωγμές δεν υπάρχουν διανοητικά στοιχεία με τις καθαρές μορφές τους, το έργο της Απέργη ανήκει στον χώρο της διανοητικής τέχνης, εκεί που η νόηση και η σκέψη συνορεύουν με την συγκίνηση και την έκφραση».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου