Ζωγραφική, 14/11/2000 – 13/01/2001

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα την καινούργια δουλειά του Γιώργου Ρόρρη

Πρόκειται για 25 πίνακες μικρών και μεγάλων διαστάσεων και είναι πορτρέτα.
Πορτρέτα φίλων και γνωστών του ζωγράφου που πόζαραν στο εργαστήριό του. Σε αρκετά έργα ο χώρος του εργαστηρίου γίνεται και αυτός θέμα της ζωγραφικής σε άμεση συνομιλία με το μοντέλο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πορτρέτο του εργαστηρίου επίσης. Ο Μισέλ Φάις γράφει γι’ αυτή τη δουλειά χαρακτηριστικά.
«Το μέτρο του ζωγράφου είναι η πίστη σ’ αυτό που βλέπει στο ορατό, είναι αιχμάλωτος του ορατού. Μέσα από τη σκοπιά ωστόσο μιας ύλης που είτε κλείνεται πεισματικά στον εαυτό της, είτε εξαυλώνεται, είτε ζητάει την επανασύστασή της σε μια άλλη κατάσταση.»
«Ο χώρος, ο εικαστικός χώρος (αφού για τον Ρόρρη δεν νοείται χώρος εκτός τελάρου) υπάρχει μόνο ως κάτι προς υπερνίκηση. Αυτό το κάτι δεν είναι το κενό. Τουναντίον, είναι κάτι εξαιρετικά πυκνό. Μια διάφανη ουσία που δεν τη συναντάς ούτε τη μέρα, ούτε τη νύχτα»
Το μοντέλο για το ζωγράφο είναι μεσίτης του αόρατου – μεσάζων σ’ αυτό που αποκαλούσε ο Sezán «μυρωδιά των αντικειμένων». Ναι μπορείς να είσαι απόλυτα υλικός, ταμένος των αισθήσεων και ταυτόχρονα να ευαγγελίζεσαι αυτό που παραμονεύει η ψυχή σου.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου 2000 – 13 Ιανουαρίου 2001