Κώστας Τσικνής “Ζούμπερα …. και άλλες ιστορίες” – 07/05/2015 – 27/06/2015

Κώστας Τσικνής “Ζούμπερα …. και άλλες ιστορίες”
Ζωγραφική
7 Mαΐου – 27 Ιουνίου 2015

Τρεις νέες συνεργασίες σφράγισαν τη φετινή εκθεσιακή χρονιά της Μέδουσας:
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Έλλη Κουτσουκέλλη και Κώστας Τσικνής και η ώριμη ζωγραφική του Γιάννη Κονταράτου. Οι δουλειές τους και η προσωπική παρουσία τους πρόσφεραν στη Μέδουσα μια νέα προοπτική στην τόσο δύσκολη τωρινή συγκυρία. Με την πίστη των παλαιότερων συνεργατών της και την εμπιστοσύνη των νέων συνεργασιών, η Μέδουσα Aίθουσα Τέχνης ατενίζει τον καλλιτεχνικό ορίζοντα με αισιοδοξία και εύχεται καλή άνοιξη σε όλους.

Έτσι, την Πέμπτη 7 Mαΐου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα έχει τη χαρά να παρουσιάσει την δουλειά του νέου της συνεργάτη Κώστα Τσικνή.

Μια neo-pop αφήγηση διακρίνει το έργο του Κώστα Τσικνή, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Απ. Αρτινός: “Eγγραφές που εξαντλούν και εξαντλούνται στην επιφάνεια της εικόνας τους. Ζωγραφικές χειρονομίες που καταλαμβάνουν το χώρο και χωροθετούν τα σημεία τους. Στη ζωγραφική επιφάνεια του Τσικνή αυτό που κατατίθεται είναι η επαναληπτικότητα των στιγμών και η συνάρθρωσή τους στην ολογραμματική σαγήνη μιας μαγικής εικόνας. Τα φωσφορίζοντα χρώματα, το black light που τα υποστηρίζει, η διακοσμητική αισθητική, συγκροτούν μια εικονοποιία που είναι πέραν της ζωγραφικής αλλά εν τέλει, και πέραν της εικόνας.” H Όλγα Παπακώστα αναφέρει μεταξύ άλλων σε κείμενό της για τον Κώστα Τσικνή:
“Τα έργα του Κώστα Τσικνή παραπέμπουν σε έναν κόσμο παγανιστικό, όπου η διάκριση έμψυχου και άψυχου δεν υφίσταται. Οι μικροσκοπικές, επαναλαμβανόμενες φόρμες του πλαισίου, δεν είναι λιγότερο ζωντανές από ό,τι οι φιγούρες στο εσωτερικό του κουτιού. Υπάρχει ζωή και στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο, και στα ορατά και στα αόρατα. Ο καλλιτέχνης στέκεται στο σύνορο των δύο κόσμων ως μεσολαβητής, ως διάμεσος, ως medium” Ο Κώστας Τσικνής γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1961, όπου ζει και εργάζεται. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1999 και είναι αυτοδίδακτος.

Ατομικές Εκθέσεις

2004 ¨Ημερολόγιο¨, Cazo café, Άμφισσα.
2003 ¨Η αρχή μιας παράξενης ιστορίας…¨, Αγορά Μπιτ Παζάρ, Θεσσαλονίκη.
2003 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. 2002 ¨Μικρό Παραμύθι¨, Cazo café, Άμφισσα.
Ομαδικές Εκθέσεις

2014 ¨The symptom project¨, Οικία Αλ. Δελμούζου, Άμφισσα.
2011 ¨Ακροπατώντας¨, Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., Πλάκα, Αθήνα.
2010 ¨Χειρονακτήματα – εικαστικές προτάσεις¨, Άμφισσα.
2008 ¨Rertace II, εικαστικός περίπατος στην Κίμωλο¨.
2007 ¨Retrace¨, Art walk through Kimolos¨. 2004 ¨Still film¨, Σινέ Όνειρο, Ι. Ρέντη, Πειραιάς.
2003 ¨ Όλα τα χρώματα για το λιμάνι¨, 3ο Φεστιβάλ, Αποθήκες Ο.Λ.Π., Πειραιάς.
2002 ¨ Όλα τα χρώματα για το λιμάνι¨, 2ο Φεστιβάλ, Αλιπέδου και Μακρών Τειχών 5, Πειραιάς.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 –14:30 & 18:30 – 21:30 & Σάββατο 11:00 – 15:00