Μεταβάσεις , 11/6/2009 – 30/9/2009

Μεταβάσεις
Διοχάντη, Στέργιος Στάμος, Νάκης Ταστσιόγλου
Επιμέλεια: Μπία Παπαδοπούλου

11 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης έχει θεσμοθετήσει εδώ και 6 χρόνια, σειρά
εικαστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με επιμελητές εκθέσεων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα όπου κάθε χρόνο, καλείται ένας ιστορικός τέχνης- τεχνοκριτικός να παρουσιάσει μια έκθεση, επιλέγοντας τους καλλιτέχνες και προτείνοντας ένα θέμα.

Το 2009 φιλοξενείται στην Μέδουσα, η Ιστορικός Τέχνης Μπία Παπαδοπούλου έχοντας την επιμέλεια της έκθεσης με τίτλο «Μεταβάσεις». Συμμετέχουν η Διοχάντη, ο Στέργιος Στάμος και ο Νάκης Ταστσιόγλου.

H έκθεση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Biennale της Αθήνας “Heaven”.

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη στις 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

Οι καλλιτέχνες ανιχνεύουν την έννοια της μετάβασης ως δομικό στοιχείο της έκθεσης. Επεμβαίνουν αρχιτεκτονικά στο χώρο της γκαλερί, τροποποιώντας ψευδαισθησιακά τις πραγματικές διαστάσεις της. Συνεργάστηκαν στενά μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργήσουν με τα έργα τους ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον. Μεταμορφώνουν την αίθουσα σε συλλογικό έργο και ανατρέπουν έτσι την παραδοσιακή ιδέα της
ομαδικής έκθεσης.
Οι in situ εγκαταστάσεις συνδιαλέγονται γόνιμα μεταξύ τους, διατηρώντας τα αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά του κάθε καλλιτέχνη. Λειτουργούν ως αισθητικά σπαράγματα ενός αρμονικού συνόλου και, παράλληλα, ως αυτόνομες καλλιτεχνικές συνθέσεις. Δημιουργούν ρευστές και ρυθμικές μεταβάσεις για τον θεατή και Ηρακλείτεια περάσματα.
Από την καθημερινότητα στον Κόσμο του παραλόγου (Ταστσιόγλου), από το συμπαντικό πεδίο στο απόλυτο άγνωστο (Στάμος), από το έρεβος στο φως (Διοχάντη), οι καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια της μετάβασης, πέρα από δομικό στοιχείο της έκθεσης, ως εννοιολογικό ζητούμενο.
.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρες λειτουργίας 11:00 – 14:00 & 18:30 – 21:30
ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ