Τα καλυτερα !!! 2000-2001 – 31.05.2001 – 27.07.2001

“Τα καλυτερα !!! 2000-2001”
“Γιώργος Ρόρρης, Αννίτα Ξάνθου, Γιάννης Τζερμιάς, Στέργιος Στάμος”
31 Μαίου – 27 Ιουλίου 2001

Την Πέμπτη 31 Μαίου, στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των “Καλύτερων Εργων” των καλλιτεχνών που παρουσίασε την περίοδο 2000-2001.
Στη δουλειά του Γιώργου Ρόρρη όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μισέλ Φάις. “Το μέτρο του ζωγράφου είναι η πίστη σ’ αυτό που βλέπει στο ορατό, είναι αιχμάλωτος του ορατού. Μέσα από τη σκοπιά ωστόσο μιας ύλης που είτε κλείνεται πεισματικά τον εαυτό της, είτε εξαυλώνεται, είτε ζητάει την επανασύστασή της σε μια άλλη κατάσταση”
Η Αννίτα Ξάνθου παρουσιάζει γλυπτά που γυρίζουν & θροίζουν . Είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο, σίδερο, μικρούς ηλεκτρικούς μηχανισμούς και κορδέλες όλο χρώματα που χορεύουν στον άνεμο & στη σφαίρα. Ετσι καταγράφει τις περιστροφές & τους ταλαντισμούς της ξέφρενης εποχής μας, αλλά & μιας άλλης εποχής, πιο ανθρώπινης, ονειρικής….”
Ο Γιάννης Τζερμιάς στην καινούργια του δουλειά ο ζωγραφικός χώρος εμπλουτίζεται με την φιγούρα. Το τραγικό του ήρωα ενώνεται με το τραγικό του χώρου. Η φιλοσοφική αντιμετώπιση του ζωγραφικού χώρου διαθέτει πλέον μια αυξανόμενη εννοιολογική διάσταση.
Και τέλος ο Στέργιος Στάμος επιλέγει της πατρίδας του τις ιστορικές, τις μυθικές θάλασσες, ζητώντας απο το κοινό να ανατρέξει άλλοτε στην Ελληνική ιστορία, άλλοτε πάλι στην πλούσια μυθολογία ή ενίοτε να “αφουγκραστεί” θάλασσες που κρύβουν ελπίδες μα και πόνο από ναύτες που χάθηκαν, αναφέρει η Ολιγκα Μηλιαρέση- Φωκά, στο κείμενό της για τον καλλιτέχνη.
Παράλληλα στους χώρους της Μέδουσας παρουσιάζονται οι:Νάκης Ταστσιόγλου, Γιώργος Γυπαράκης, Takis, Αντώνης Νίκογλου, Βάλλυ Νομίδου, Αριάννα Δημητριάδη, Λίνα Μπέμπη, Κώστας Κουλεντιανός, Κώστας Ιωαννίδης, Μαρία Γρηγοριάδη, Παναγιώτης Λιναρδάκης, Ντόρα Πούλμαν, Μάριος Πράσινος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Πάνος Ραυμόνδος, Μαριάννα Στραπατσάκη, Γιώργος Μαυροίδης,Μίνως Αργυράκης, Βούλα Μασούρα Κώστας Γραμματόπουλος.

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης θα παραμένει κλειστή & το Σάββατο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή & ώρες 11-14:00 & 18:30-21:30.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαίου – 27 Ιουλίου 2001