“Τα Καλύτερα 1999 – 2000” – 22/06/2000 – 22/07/2000

Τα Καλύτερα 1999 – 2000
Νάκης Ταστσιόγλου, Βούλα Μασούρα, Δημήτρης Τράγκας
Ντόρα Πούλμαν, Μαρία Γρηγοριάδη
22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου 2000

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των «Καλύτερων έργων» των καλλιτεχνών που παρουσίασε την περίοδο 1999 – 2000.

Στην δουλειά του Νάκη Ταστσιόγλου, η διαφάνεια του υλικού, Plexiglas, πλήρως εναρμονισμένη με την απέριττη λιτή γραμμή της γλυπτικής του, συνωμοτούν δημιουργικά με το φως συνθέτοντας άψογες φόρμες.
Στη δουλειά της Βούλας Μασούρα, η φαντασία και η ευαισθησία μας καλούνται να ανασύρουν μνήμες κρυμμένες μέσα στις σχισμές και πίσω από τις σκιές του καμβά, να ξαναερμηνεύουν τα σημεία, τα σχήματα και τα σύμβολα της γραφής που χαράχτηκαν στην επιφάνειά του. Εικόνες φθοράς, τα έργα αυτά ενεργοποιούν ένα είδος μνήμης που δεν περιορίζεται στο άτομο. Ίσως να πρόκειται για κάποια μνήμη αρχέγονη, μνήμη των κυττάρων, που μας ωθεί ν’ ανοίξουμε ένα διαρκή διάλογο με τον εαυτό μας και το συλλογικό παρελθόν μας.

Η ζωγραφική του Δημήτρη Τράγκα αποτελεί το εικαστικό ίχνος μιας κίνησης μέσα στο χώρο του φιλοσοφικού στοχασμού.
Η Ντόρα Πούλμαν με περιορισμένη χρωματική κλίμακα αποκαλύπτει τον δυναμισμό που ελλοχεύει στα κράσπεδα της μορφοποίησης, εκεί όπου το πιθανό και το εφικτό εμφανίζονται ως προοιμιακές διεργασίες μιας αρχής ή ενός τέλους που αφήνει έκθετες στο βλέμμα τις τροχιές «ιστοριών» που χάθηκαν, καθώς οι μύθοι τους δραπέτευσαν στη λήθη.
Στη δουλειά της Μαρίας Γρηγοριάδη όλες οι αισθήσεις παρούσες. Υλικό: χρώμα και αίμα. Συνθήκες: Βρέξει – χιονίσει.
Παράλληλα στους χώρους της Μέδουσας παρουσιάζονται κοσμήματα του Takis, της Αριάννα Δημητριάδη και αντικείμενα, μικρά γλυπτά των Λ. Μπέμπη, Β. Νομίδου, Π. Ραυμόνδου, Γ. Γυπαράκη.κ.α.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου 2000