Τα καλύτερα !!! 2001 – 2002 – 20.06.2002 – 30.09.2002

“Τα καλύτερα !!! 2001 – 2002”
“Βαρβάρα Μαυρακάκη, Anton, Ιουλία Βεντίκου, Μαρία Βλαντή”
20 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2002

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των “Καλύτερων Εργων” που παρουσίασε την περίοδο 2001 – 2002.
Η Βαρβάρα Μαυρακάκη εισβάλει στο χώρο με καθαρά προσωπικό τρόπο. Βασικό υλικό το πανί. Διαφανές ή αδιαφανές, ρυθμικά επεξεργασμένο και τοποθετημένο, επιτρέπει στο θεατή οπτικούς και διανοητικούς συνειρμούς.
Ο Anton χρησιμοποιεί την πρώτη ύλη της φωτογραφίας με ιδιότυπο τρόπο σε ένα δραματικό τόνο, χωρίς να λείπει το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.
Η Ιουλία Βεντίκου παρουσιάζει ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων μικτής τεχνικής, λάδι σε μουσαμά. Τα θέματα, φιγούρες και τοπία, ποικίλουν από έργο σε έργο, παραμένουν όμως άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους από ένα δυνατό εσωτερικό ρυθμό, ανασύροντας αρχετυπικές μνήμες.
Η Μαρία Βλαντή αξιοποιώντας το πλάσιμο του πηλού και το καθοριστικό στοιχείο της φωτιάς απαντάει στο ερώτημα πως ένας σύγχρονος καλλιτέχνης μπορεί να δημιουργήσει νέες φόρμες με αναφορές στην Ιστορία του τόπου του.
Παράλληλα στους χώρους της Μέδουσας παρουσιάζονται οι:Νάκης Ταστσιόγλου, Γιώργος Γυπαράκης, Takis, Βάλλυ Νομίδου, Αριάννα Δημητριάδη, Λίνα Μπέμπη, Κώστας Κουλεντιανός, Κώστας Ιωαννίδης, Μαρία Γρηγοριάδη, Παναγιώτης Λιναρδάκης, Ντόρα Πούλμαν, Μάριος Πράσινος, Πάνος Ραυμόνδος, Μαριάννα Στραπατσάκη, Γιώργος Μαυροίδης, Μίνως Αργυράκης, Στέργιος Στάμος, Αννίτα Ξάνθου, Γιώργος Ρόρρης, Γιάννης Τζερμιάς, Βούλα Μασούρα, Κώστας Γραμματόπουλος.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2002