Φωτογραφία, 24/01/2002 – 09/03/2002

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει έργα της τελευταίας δεκαετίας του Anton (Αντώνη Νίκογλου).
Ο Anton γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και ζει στο Παρίσι από το 1965. Είναι διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίου. Από το 1970 αρχίζει τις πρώτες περιπλανήσεις του στο χώρο της τέχνης. Ζωγραφική, μουσική, φωτογραφία, video. Συνεργάζεται με τους Κεσσανλή, Takis και Μολφέση. Δημιουργεί την ομάδα design AHA αντικειμένων και χώρου.
Σ’ αυτή την έκθεση χρησιμοποιεί την πρώτη ύλη της φωτογραφίας με ιδιότυπο τρόπο σε ένα δραματικό τόνο χωρίς να λείπει το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.
Ο Jean Luc Godart γράφει γι’ αυτόν:
«Αραγε λίγο μπλέ, γκρι ή μαύρο μπορούν να κάνουν ζωγραφική;» Ισως όχι, αλλά ο Anton δεν ζωγραφίζει το μπλέ ή το γκρί. Ζωγραφίζει την ανάμνηση του μπλε, τον απόηχο του γκρί, την αναπόληση του μαύρου. Ισως λοιπόν, μια μέρα υπάρξουν στ’ αλήθεια. Γιατί η ζωγραφική δεν είναι παρά αυτό το ίσως. Το παιδί θα μεγαλώσει. Το σημαντικό είναι ότι η ζωγραφική δέχτηκε τον Anton σαν το παιδί της…..

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιανουαριου – 9 Μαρτιου 2002