“Τα καλύτερα !!! 2002-2003” – 19.06.2003 – 18.10.2003

“Τα καλύτερα !!! 2002-2003”
“Κώστας Λευκόχειρ, Παναγιώτης Λιναρδάκης, Βάλλυ Νομίδου, Βούλα Μασούρα”
19 Ιουνίου – 18 Οκτωβρίου 2003

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των Καλύτερων έργων που παρουσίασε την περίοδο 2002 – 2003.
“Το ότι ο Κώστας Λευκόχειρ ασπάστηκε την ζωγραφική εις βάρος οποιασδήποτε άλλης εκφραστικής τέχνης δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο καλλιτέχνης καλλιεργεί με το φως – από το οποίο τρέφεται κυριολεκτικά κάθε ζωγραφικό έργο – μια σχέση ιδιόρρυθμη και άκρως εχέμυθη”.Απόσπασμα κειμένου
του Claude Lorent. Κριτικός τέχνης (A.I.C.A).
Το φαντασιακό σύμπαν του Παναγιώτη Λιναρδάκη είναι τρομακτικό ακριβώς γιατί είναι πραγματικό.Ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά στον θεατή δεν είναι καλλωπισμένος. Περιέχει τις αλήθειες που ξεχνάμε, τον κίνδυνο από την επαφή μαζί του, τις εικόνες που μας απειλούν. Τα λευκά τελάρα ανακαλούν τα λευκά κελιά.
Τα έργα της Βάλλυς Νομίδου είναι γλυπτές φιγούρες, ομοιώματα νεαρών ατόμων εγκατεστημένες η κάθε μια σ’ ένα δικό της περιβάλλον. Μορφές κτισμένες με χαρτί και χαρτόνι, εύθραυστες και νοσταλγικές, βαλμένες καθώς είναι σ’ ένα διάφορο περίγυρο η μία από την άλλη, προβάλλουν την αβάσταχτη ερημιά μέσα στην οποία κατοικούν
Τα έργα της Βούλας Μασούρα πριν εκτεθούν πρόλαβαν και έκαναν μέσω της ενταφίασής τους ένα ταξίδι στο χρόνο. Επεδίωξαν από μόνα τους τη φθορά, αναζητώντας την ολοκλήρωση ενός παρόντος σημαδεμένου από τις μνήμες. Προκαλούν, καταργώντας τα σαφή για τον άνθρωπο όρια Φως-Σκοτάδι, Αρχή – Τέλος, Ζωή – Θάνατος διατηρώντας το δικαίωμα στη μνήμη, τα όρια της οποίας είναι κι’ αυτά αμφισβητήσιμα.
Παράλληλα στους χώρους της Μέδουσας παρουσιάζονται οι: Νάκης Ταστσιόγλου, Γιώργος
Γυπαράκης,Takis, Αριάννα Δημητριάδη, Λίνα Μπέμπη, Κώστας Κουλεντιανός, Μαρία Γρηγοριάδη,
Ντόρα Πούλμαν,Μάριος Πράσινος, Πάνος Ραυμόνδος, Μαριάννα Στραπατσάκη, Γιώργος Μαυροίδης,
Μίνως Αργυράκης, Στέργιος Στάμος, Αννίτα Ξάνθου, Γιώργος Ρόρρης, Γιάννης Τζερμιάς, Κώστας
Γραμματόπουλος, Μαρία Βλαντή, Anton, Ιουλία Βεντίκου, Βαρβάρα Μαυρακάκη.

Διάρκεια έκθεσης : 19 Ιουνίου – 18 Οκτωβρίου 2003