“Τα καλύτερα 2003 –2004”- 04.08.2004 – 21.08.2004

“Τα καλύτερα 2003 –2004”
“Διαδρομές στην Σύγχρονη Τέχνη” Σύγχρονη Τέχνη – περίπατος στις σκαλερί – Αθήνα 2004
“Γιώργος Ζογκολόπουλος, Νάκης Ταστσιόγλου, Αννίτα Ξάνθου
Ντόρα Πούλμαν, Λίνα Μπέμπη, Στέργιος Στάμος”
4 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2004

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει μια επιλογή των καλύτερων έργων που παρουσίασε την περίοδο 2003-2004.
Ο Γιώργος Ζογκολόπουλος στα τελευταία του έργα αποκαλύπτει το μυστικό της ενότητας με τρόπο συμβολικό, ενοποιώντας τα στοιχεία του έργου του ενώ σαν υλικό χρησιμοποιεί το ανοξείδωτο ατσάλι σε ελάχιστες διατομές που του παρέχουν τη δυνατότητα να δουλεύει με το φως.
Ο Νάκης Ταστσιόγλου δημιούργησε γλυπτά χρησιμοποιώντας 3 διαφορετικά υλικά, το Plexiglas, το σίδερο και το φως. Τα έργα αυτά παιχνιδίζουν με τις οπτικές μεταμορφώσεις, νοητικά παραπέμποντας στην ύπαρξη και την ανυπαρξία, την ύλη και το άυλο, το είναι και μη – είναι.
Η Αννίτα Ξάνθου με τα έργα της αυτά χαρακτηρίζει τη δράση της τέχνης ως αντικατοπτρισμό της δράσης της φύσης, καταργώντας το ψεύδος της επιμερισμένης γνώσης, που αποτελεί τον άξονα κίνησης του σύγχρονου πολιτισμού.
Η Ντόρα Πούλμαν μέσα από αλλεπάλληλες μεταπλάσεις της φόρμας, του χώρου και του χρώματος διατυπώνει στα εικαστικά της έργα τον δυναμισμό των δονήσεων μιας πολυσυλλεκτικής πραγματικότητας.
Η Λίνα Μπέμπη στα έργα της αυτά που είναι κυρίως ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή, δημιουργούν ονειρικά εσωτερικά τοπία όπου κυριαρχεί το παιχνίδι της ψευδαίσθησης του τρισδιάστατου χώρου και οι αντανακλάσεις.
Ο Στέργιος Στάμος στην δουλειά του αυτή παρουσιάζει έργα που χαρακτηριστικό τους είναι η αναγραφή κειμένων στην επιφάνεια των έργων. Κείμενα από την Απολογία του Σωκράτη, Το χρονικό του Χρόνου του S. Hawking και ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ, είναι η αφορμή αυτών των έργων.
Παράλληλα στους χώρους της Μέδουσας παρουσιάζονται οι:Γιώργος Γυπαράκης, Takis, Αριάννα Δημητριάδη, Κώστας Κουλεντιανός, Πάνος Ραυμόνδος, Κώστας Λευκόχειρ, Μαρία Γρηγοριάδη, Μάριος Πράσινος, Μαριάννα Στραπατσάκη, Γιώργος Μαυροίδης, Μίνως Αργυράκης, Γιώργος Ρόρρης, Μαρία Βλαντή, Anton, Ιουλία Βεντίκου, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Βούλα Μασούρα.
Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης με την έκθεση “Τα Καλύτερα 2003-2004” συμμετέχει στο πρόγραμμα “Διαδρομές στην Σύγχρονη Τέχνη” του Οργανισμού “Αθήνα 2004”.
Ώρες λειτουργίας : 20:00 – 24:00 καθημερινά.