“Φθορά – Μνήμες” 20/01/2000 – 19/02/ 2001

Με την έκθεση της Βούλας Μασούρα αρχίζει η Νέα Χιλιετία για την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης. Η Μαρία Δημητριάδη την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την τελευταία δουλειά της Βούλας Μασούρα με τίτλο “Φθορά – Μνήμες”.

Χαρακτηριστικό της δουλειάς αυτής, οι δύο φάσεις της δημιουργίας: ηθελημένη παλαίωση του πρωταρχικού υλικού – ο χρόνος συνδημιουργός – και οι μνήμες που ανασύρονται στη δεύτερη φάση της δημιουργίας του έργου.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Barbara, Β. Τσούνα, γράφει για τη δουλειά της Β. Μασούρα στον κατάλογο της έκθεσης:

…. H φαντασία και η ευαισθησία μας καλούνται να ανασύρουν μνήμες κρυμμένες μέσα στις σχισμές και πίσω από τις σκιές του καμβά, να ξαναερμηνεύουν τα σημεία, τα σχήματα και τα σύμβολα της γραφής που χαράχτηκαν στην επιφάνειά του. Εικόνες φθοράς, τα έργα αυτά ενεργοποιούν ένα είδος μνήμης που δεν περιορίζεται στο άτομο. ΄Ίσως να πρόκειται για κάποια μνήμη αρχέγονη, μνήμη των κυττάρων, που μας ωθεί ν’ ανοίξουμε ένα διαρκή διάλογο με τον εαυτό μας και το συλλογικό παρελθόν μας.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2000