Μαριγώ Κάσση & Λίνα Μπέμπη

Μαριγώ Κάσση, Λίνα Μπέμπη
11 Αυγούστου-30 Οκτωβρίου 2005

Στην Νάουσα της Πάρου, στο λιμανάκι του Αη Δημήτρη – Μπουκαδούρα, ο Φώτης Μέλιος δημιούργησε ένα café το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και σαν χώρος τέχνης.
Σε συνεργασία με την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης έλληνες καλλιτέχνες θα σχεδιάζουν έργα τέχνης ειδικά για τον χώρο.
Την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του café καθώς και της εικαστικής εγκατάσταση που ετοιμάζουν η Λίνα Μπέμπη και η Μαριγώ Κάσση, με τίτλο «Αιωρήσεις»

Η Μαριγώ Κάσση συμμετέχει με μια εγκατάσταση αποτελούμενη από πολλά φορεματάκια, φτιαγμένα από χειροποίητα χαρτιά, κρεμασμένα από την οροφή, καθώς και μία σειρά από (φορεματάκια;) σε φωτιζόμενα κουτιά, δημιουργώντας έτσι ένα διάλογο ανάμεσα στα ελεύθερα και στα εγκλωβισμένα.
Όπως αναφέρει στο κείμενο της η ιστορικός της τέχνης Λίνα Τσικούτα (έκθεση «Αναδύσεις Πραγματικότητας », Μέδουσα 2005):
«Όλα χειροποίητα, όλα μοναδικά, σαν τις γυναικείες υπάρξεις που αντιπροσωπεύουν. Συντριπτικό το λευκό, λίγα γκρι, μαύρα, ροζ, θαλασσί και 2-3 παιδικές της φωτογραφίες ενσωματωμένες. »
Η Λίνα Μπέμπη παρουσιάζει μία εγκατάσταση από αιωρούμενες λευκές κέρινες βάρκες, μέσα στις οποίες υπάρχει νερό και ανάμεσα κεριά. Με προφανές θηλυκό σχήμα, ακινητοποιημένες αν και εν πορεία, παίζουν με το φως και τις αντανακλάσεις στο φόντο τους από φύλλο ασημιού και δημιουργούν ένα (χαμηλόφωνο;) περιβάλλον που υποβάλει μια νοσταλγική διάθεση περισυλλογής.