Ζωγραφική, 28/3/2000 – 06/5/2000

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την τελευταία δουλειά της Ντόρας Πούλμαν στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.

Μέσα από αλλεπάλληλες μεταπλάσεις της φόρμας, του χώρου και του φωτός, η Ντόρα Πούλμαν παρουσιάζει τα πεδία μιας φαντασιακής ενδοχώρας. Οι διαδικασίες μιας ατέρμονης περιπέτειας της γραφής που μετασχηματίζεται, στα έργα της (συναιρώντας τις εξωτερικές όψεις της μορφής με τις εσωτερικές δομές της), δημιουργεί τους κρίκους μιας ελλειπτικά αφαιρετικής «αφήγησης». Η χειρονομία ταυτίζεται με το βλέμμα που ανιχνεύει και ταυτοχρόνως ιχνηλατεί τα παλιά σημάδια κάποιας αρχαίας κοσμογένεσης συνταιριάζοντάς τα με τα νέα υβρύδια μιας ζωής που αναγεννάται. Ο παρελθόν χρόνος συνέχεται με τον παρόντα μέσα από τη ρευστότητα μιας οργανικής κατάστασης, καθώς η ενέργεια γίνεται πράξη και η πράξη γραφή, στα έργα αυτά, που παρουσιάζουν τα παραλειπόμενα της θέασης.
Με περιορισμένη την χρωματική κλίμακα, η Ντόρα Πούλμαν αποκαλύπτει τον δυναμισμό που ελλοχεύει στα κράσπεδα της μορφοποίησης, εκεί όπου το πιθανό και το εφικτό εμφανίζονται ως προοιμιακές διεργασίες μιας αρχής ή ενός τέλους που αφήνει έκθετες στο βλέμμα τις τροχιές «ιστοριών» που χάθηκαν, καθώς οι μύθοι τους δραπέτευσαν στη λήθη.

Διάρκεια έκθεσης