Θραύσματα , 25/1/2007-25/2/2007

Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Ιουλία Βεντίκου, Λίνα Μπέμπη
Επιμέλεια: Λένα Κοκκίνη
25 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 2007
Επιμέλεια: Λένα Κοκκίνη

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης έχει θεσμοθετήσει εδώ & 3 χρόνια σειρά εκθέσεων σε συνεργασία με επιμελητές. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, όπου κάθε χρόνο καλείται ένας επιμελητής να παρουσιάσει μια έκθεση προτείνοντας συγκεκριμένο θέμα και καλλιτέχνες.

Το 2007 στην Μέδουσα θα φιλοξενηθούν δύο επιμελητές με δύο διαφορετικές προτάσεις.
Η αρχή θα γίνει από την Λένα Κοκκίνη & την έκθεση “Θραύσματα”, όπου συμμετέχουν η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, η Ιουλία Βεντίκου & η Λίνα Μπέμπη.

Η Μαρία Δημητριάδη σας περιμένει στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνει
την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007 στις 8 το βράδυ.

“Οι εικαστικές παρουσίες” όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Λένα Κοκκίνη, αποτελούν μια σχεδόν μαγική ενότητα μολονότι δεν έχουμε ένα ενιαίο αφήγημα ή κάποιο φεμινιστικό μανιφέστο. Αντίθετα παρουσιάζονται αποσπάσματα, θραύσματα από μυθικές, συλλογικές έως πολύ προσωπικές μνήμες …
Κεντρικό θέμα η Γυναίκα, η θηλυκή παρουσία.

Η Ιουλία Βεντίκου παίζει στα έργα, με την ίδια της την σκιά, δημιουργώντας αναφορές στον Μύθο, στην γυναίκα Θεά, μαινάδα, βασίλισσα, στα αρχέτυπα του θηλυκού.

Η Λίνα Μπέμπη σχεδιάζει φίνες γυναικείες φιγούρες, δεμένες με το παρελθόν μέσα από εύθραυστα αλλά και ταυτόχρονα άρρηκτα νήματα της δαντέλας.

Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, πολιτικοποιεί το θέμα περισσότερο, σκιαγραφώντας τρυφερές φιγούρες παιδιών, όπου έντονα φαίνεται
και διαφαίνεται ο φόβος μπρος στην παγκόσμια απειλή.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 2007