Μαριάννα Λύρα – 15/03/1988 – 02/04/1988

Μαριάννα Λύρα
Ζωγραφική – Γλυπτική
15 Μαρτίου – 2 Απριλίου 1988

Την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα η έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής της Μαριάννας Λύρα.

“Κίνηση, ρυθμός, παλμός με κύρια αφετηρία και αποκλειστικό δέκτη και πομπό την ανθρώπινη μορφή είναι τα θεμελιακά συστατικά των δημιουργιών της Μαριάννας Λύρα. Κι αυτό είτε πρόκειται για τις γλυπτές της συνθέσεις σε ξύλο, σε χαλκό, σε ασήμι, σε πηλό είτε για τα ζωγραφικά της έργα.
Πρωτότυποι και πάνω από όλα προσωπικοί οι χειρισμοί της νέας καλλιτέχνιδας υλοποιούν και εκφράζουν είτε σε τρείς είτε σε δύο διαστάσεις μιαν όχι απλώς μορφολογική αλλά και ψυχολογική προσέγγιση μιας κατάστασης, ενός συμβάντος, μιας ατμόσφαιρας που ενορχηστρώνεται, κάθε φορά, με έναυσμα την ανθρώπινη μορφή”
Απόσπασμα από το κείμενο της κριτικού τέχνης Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν για την δουλειά της Μαριάννας Λύρα.
Η Μαριάννα Λύρα γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1953. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Sussex στην Αγγλία και γλυπτική στην Academia di Belle Arte στην Ρώμη. Έχει ασχοληθεί με σκηνικά και κοστούμια από το 1986 και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου 1988.